Intr-un bol, batem cu mixerul mierea, zaharul, 2 oua si 2 galbenusuri.
Adaugam faina, scortisoara, cuisoarele si bicarbonatul stins in zeama de lamaie.
Amestecam bine. Din coca rezultata obtinem aproximativ 2 tavi de turta dulce.
Formam bilute cat o nuca si le asezam in tava in care am pus hartie pt copt, lasand spatiu de aprox. 2 cm intre ele.
Coacem la foc mediu (170-180 grade C ) pt 13-15 minute.
Facem glazura din cele 2 albusuri ramase, zahar pudra si o lingura de zeama de lamaie.
Cand turta dulce s-a racit, o inmuiem in glazura si apoi o punem pe un gratar la uscat. Eu folosesc gratarul de la cuptor, sub care pun o punga sau un ziar, sa nu murdaresc bucataria.
Dupa ce glazura s-a uscat complet, pastram turta dulce intr-o punga sau intr-o cutie pt prajituri. Enjoy!
Update 2012 😀 Am facut si anul asta turta dulce dar de data asta am intins o foaie cu grosimea de 5mm. ATENTIE! Timpul de coacere este mai mic, in loc de 13-15 minute, lasati-le la copt cam 8 minute.
Dupa ce s-au racit putin le puteti orna. PS: din coca ramasa, puteti sa faceti bilute si sa faceti si cateva bucati de turta dulce “traditionala” .Anul asta am facut glazura royal icing. Ingredientele sunt aceleasis, gramajele la fel doar ca albusurile se bat spuma cu mixerul si zaharul se adauga lingura cu lingura, mixand continuu. Pe undeva pe la mijlocul procesului, adaugam si zeama de lamaie. Consistenta glazurii este ca cea a pastei de dinti. In functie de ce aveti de glazurat, impartiti glazura in boluri si colorati-o cu ce culori vreti voi. Glazura trebuie acoperita deoarece se usuca f repede. Cu ajutorul unui pos, desenati conturul turtei dulci. Dupa ce terminati de conturat toata turta dulce, luati glazura cu dosul unei lingurite si umpleti suprafata turtei dulci, apoi lasati la uscat cateva ore. In glazura ramasa, tavaliti bilutele de turta dulce.
SI CEL MAI IMPORTANT: Dupa ce glazura s-a uscat, bagati turta dulce intr-o punga ziplock!!! Turta dulce este numai buna de mancat a doua zi 🙂