Bunica mea m-a invatat ca treburile bune, se fac cu rabdare… si ce rabdare! Toca femeia carnea pt carnati cu cutitul… pai eu dupa jumatate de ora, am zis ca imi dau demisia. Dar incapatanata cum sunt (asta nu e defect, da? :D) am continuat pana cand am tocat toata carnea.
Apoi am amestecat-o cu condimentele de mai sus iar usturoiul l-am zdrobit si l-am amestecat cu putina apa. In compozitia de carnati, am strecurat doar apa de la usturoi. Secret invatat de la tanti Adriana. Saru’ mana!
Am amestecat bine compozitia, am umplut matul (pe care l-am spalat inainte) si apoi am dat carnatul afara la ger, sa se usuce putin. Well, asta e tot…promit sa pun poze cand il prajesc 😀
Ramasesem datoare cu o poza. Deliciosi!
Cele mai bune lucruri se invata de la bunici 🙂 Au iesit foarte faini carnatii!
Multumesc si bine ai venit! Asa e! Bine ca inca ma mai pot bucura de prezenta singurului bunic ramas in viata 🙂
Carnatul se da initial langa o sursa de caldura (soba, calorifer sau gura cuptorului) pana se usuca foarte bine matul, se mai rotesc din cand in cand si dupa 3-4 ore, cand s-au facut deja putin rozalii si cu matul perfect uscat se dau la ger.
Scuze de indrazneala dar asa fac eu. Am invatat procedeul de la tatal meu care in tinerete era un mare meseriasi in bucatarie.
Orice sfat e binevenit! Astfel invatam cat mai mult si ne imbunatatim retetele. Multumesc mult pt sfaturi, cand o sa fac carnati, o sa incerc varianta ta. Revin cu impresii!